top of page

La formació dual: Els contractes per a la formació i l'aprenentatge. Una gran oportunitat.


La formació professional dual, es el conjunt de les accions i iniciatives formatives, mixtes d'ocupació i formació, per tal d'aconseguir la qualificació professional dels treballadors en un regim en d'alternança de l'activitat laboral en una empresa.

El Reial Decret 1529/2012, de 8 de novembre desenvolupa el contracte de formació i aprenentatge i estableix el marc pel desenvolupament de projectes de formació professional dual. D'igual manera aquest Reial Decret estableix les bases per a la implantació progressiva de la formació professional dual en el nostre país, entesa com el conjunt d'accions i iniciatives formatives que tenen per objecte la qualificació professional de les persones, combinant els processos d'ensenyament i aprenentatge a l'empresa i el centre de formació. És sens dubte una gran oportunitat tant pel treballador jove que s'incorporarà fàcilment al

mon laboral, a la vegada que adquirirà els coneixements necessaris així com la validació dels

mateixos (Certificats de professionalitat). En relació al treballador: Adquirirà experiència professional de valor en el mercat de treball. Orientarà els seus estudis als requeriments de la realitat empresarial més immediata. Màxima motivació per continuar la seva formació. Incorporació al mercat laboral.

Possibilitat de fer la formació via on line. En relació a l'empresa: Incorporació de treballadors que progressivament adquiriran les qualificacions mes adaptades a la necessitat real de l'empresa. Es reconeix la funció de l'empresa com agent formatiu. Condicions econòmiques i de bonificació en matèria de seguretat social optima. Com a país;

Es una oportunitat que se'ns dubte el conjunt de la societat ha d'aprofitar per aconseguir la generació d'ocupació de qualitat.

Anticipa l'edat d'inserció en el mon laboral.

Impulsa el desenvolupament econòmic i la competitivitat de les empreses.

Eleva la qualificació professional dels treballadors, amb el conseqüent benefici per a tota la societat.

Resumint, el Decret 1529/2012 posa en funcionament actualitzant el sistema de contractes de formació, generant unes possibilitats de les que de cap manera les empreses poden permetre no beneficiar-se.

SURIÑA ASSESSORS, S.L us ofereix mes informació fent clic aquí


Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page